COFFEE JEANS

Тот кто занимается обжариванием кофе, должен делать свое дело не только со всем большим  знанием и умением, но с любовью и преданностью…

Телефоны

+380 44 405 64 62
+380 67 506 08 42

 

БЛОГ

Coffee Jeans / Без рубрики  / Кемекс

Кемекс

Цей метод приготування кави був придуманий в 1941 році американцями. Кемекс був популярний швидше через свій дизайн: хімічна колба з великою лійкою. Зазвичай на найвужчому місці у кемекса роблять або дерев’яну, або гумову насадку, щоб його було зручно брати. Кемекс обов’язково повинен бути з щільного термостійкого скла, щоб при контакті з гарячою водою нічого не тріснуло. Перш, ніж почати готувати напій, потрібно переконатися, щоб вода була від 88 до 94 ° C. Така температура необхідна для того, щоб кава не згоріла. Береться спеціальний паперовий фільтр, кладеться в нагріту колбу, обдається гарячою водою – необхідно, щоб фільтр був змочений, щоб зміг прилипнути до колби, і повітря не проникало в неї.

Потім вода зливається, так як вона вже охолола, а кава не любить холодної води. Зверху насипається кава середнього помелу – на 360 мл використовується в середньому 25 грам кави. Слідом заливається вода – її потрібно наливати повільно від краю до центру. Необхідно спочатку налити 30-60 мл води і почекати 30-60 секунд, щоб кава встигла розкритися, відбулося зіткнення з киснем, а потім повільно тонким струменем залити решту воду. Якщо залити каву разом товстим струменем, вода розподілиться нерівномірно по каві і вона завариться неправильно.

Для кемекса краще не використовувати гіркі сорти, це один з методів, де напій виходить солодкуватим. Зерна потрібно підбирати, спираючись на свої смакові уподобання. Кава готується близько 4 хвилин

НАЙБІЛЬШ ПОПУЛЯРНІ СОРТИ