COFFEE JEANS

Тот кто занимается обжариванием кофе, должен делать свое дело не только со всем большим  знанием и умением, но с любовью и преданностью…

Телефон

095‎‎0782345

 

БЛОГ

Coffee Jeans / Без рубрики  / Кава в турці або по-східному

Кава в турці або по-східному

Цей спосіб приготування кави є першим з перших. Саме за допомогою турки (джезви або ібрік) була приготовлена перша кава, вірніше, перший напій, який віддалено нагадував сучасну каву. Ще з радянських часів повелося, що каву потрібно готувати у величезній турці на газу. Це трохи невірне рішення, так як кава по-східному готувалася на розпеченому піску – це дуже важливо. Крім того, сама джезва повинна бути зробленою з міді (зсередини оброблена оловом або сріблом – мідь трохи токсична), так як саме цей метал має ідеальні параметрами для приготування кави: рівномірно нагрівається і швидко передає тепло по всьій посудині.

Форма джезви теж вийшла такою неспроста – кавова піна утворює на поверхні пробку, яка допомагає виварюватися напою. В іншому процес приготування наступний:

Кількість кави: 7-9 гр / 60 мл;
Помел: в пил, найдрібніший;
Температура води: 60 ° С;
Час екстракції: 2-3 виходи піни не доводячи до кипіння.

Приготування:
– засипати 7-9 грам кави в турку, додати при необхідності цукор і спеції;
– залити водою температурою 60оС і ретельно перемішати;
– помістити турку в розпечений пісок або поставити на плиту. Якщо все ж використовується пісок, то турку потрібно постійно водити по колу, щоб вона нагрівалася рівномірно;
– як тільки почне підніматися пінка, необхідно відразу піднімати турку і чекати, поки піна осяде;
– процес повторити ще 2-3 рази, залежно від бажаної міцності напою;
– перелити готовий ароматну каву в чашку і почекати, поки осяде гуща.

НАЙБІЛЬШ ПОПУЛЯРНІ СОРТИ