COFFEE JEANS

Тот кто занимается обжариванием кофе, должен делать свое дело не только со всем большим  знанием и умением, но с любовью и преданностью…

Телефоны

+380 44 405 64 62
+380 67 506 08 42

 

БЛОГ

Coffee Jeans / Без рубрики  / Френч-пресс (кафетнер) або поршневий метод

Френч-пресс (кафетнер) або поршневий метод

Френч-прес – це спосіб приготування кави для справжніх цінителів кави. Саме кава яка приготована поршневим методом, використовується для приготування Айріш-кави і інших класичних кавових напоїв. Крім того, кава з френч-преса бере участь в змаганнях кап-тестерів (визначення смакових відтінків в тому чи іншому кави). Для даного способу приготування використовується найбільший помел. Як інструмент використовується стакан-кавник і поршень з фільтром (такі продаються в будь-якому чайному магазині).

Кава з френч-преса сподобається далеко не всім, так як він має слабо виражений смак, по крайній мірі, для недосвідчених кавоманів. Для даного способу краще використовувати моносорти кави, не суміші, наприклад, Ефіопія Йергачеф, Сидамо, Пакамара і т.д.

Кількість кави: 8 гр / 100 мл;
Помел: грубий, великий;
Температура води: 90-96 о С;
Час екстракції: 3-5 хв.

 

Приготування:
– попередньо прогріти колбу (налити в неї гарячу воду, а потім злити);
– насипати кави і влити воду;
– накрити кришкою-поршнем і почекати, поки напій настоїться (свіжообжарена кава зазвичай рясно пінитися – прекрасний спосіб перевірити);
– потім потрібно повільно до межі опустити поршень вниз, відокремивши кавову гущу;
– розлити каву по чашках.

 

НАЙБІЛЬШ ПОПУЛЯРНІ СОРТИ